Profil pracodawcy

Smak Morza

Z- ca Szefa Kuchni w Sopocie


Niezmiernie miło nam gościć Państwa w naszej restauracji. W miejscu wyjątkowym, w samym sercu Sopotu z pięknym widokiem na plażę. Nie jest tajemnicą, że tak jak w większości restauracji, ryby smażymy, a zupy gotujemy. Jednak u nas zyskają Państwo zupełnie inne spojrzenie na kulinaria. Do przygotowywania naszych dań stosujemy specjalną metodę Sous Vide, którą od wielu lat stosują szefowie kuchni najlepszych restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin. Za twórcę tej metody uznaje się Georgesa Pralus’a, który praktykowanie sous vide rozpoczął w połowie lat 70-tych. Jego celem było podwyższenie jakości potraw przy zachowaniu pierwotnego wyglądu oraz struktury produktu w procesie gotowania. Polega ona na zamykaniu produktów w woreczkach próżniowych i umieszczaniu ich w gorącej wodzie, której temperatura jest precyzyjnie kontrolowana. Tak przygotowywane dania zachowują najwyższe walory odżywcze i zaskakują zdecydowanie lepszym smakiem.

Jeśli nie znalazłeś dla siebie ogłoszenia?

Napisz do nas
Aktualnie zatrudniamy 1 osoba
Aktualnych ofert 0
Powiadamiaj o ofertach pracy
Wydrukuj
Podziel się na Facebooku
Smak Morza

Smak Morza

Hotelarstwo / Gastronomia
Telefon
58 551-62-68
Adres
81-729 Sopot, al. Franciszka Mamuszki 2 (Na plaży w Sopocie)
wyznacz trasę »