Profil pracodawcy

KFC

AmRest - kim jesteśmy?


AmRest Holdings S.E. (“AmRest”) zarządza:

6 brandami restauracyjnymi w dwóch sektorach restauracyjnych:
- Restauracjami Quick Service (QSR) -  KFC, Burger King 
- Restauracjami Casual Dinning (CDR) - Pizza Hut, Starbucks, La Tagliatella oraz Applebee's, co łącznie daje
615 restauracji (w tym 78 zarządzanych przez naszych franzczyzobiorców)
w 8 krajach: w Polsce, Republice Czeskiej, na Węgrzech, w Rosji, Serbii i Bułgarii, Hiszpanii oraz w Stanach Zjednoczonych.
AmRest otwiera restauracje w oparciu o:
- franczyzę z Yum! Brands Inc. w zakresie marek KFC oraz Pizza Hut,
- franczyzę z Burger King Europe GmbH w zakresie restauracji Burger King,
- umowę joint venture pomiędzy Starbucks oraz AmRest Coffee (82% AmRest oraz 18% Starbucks), która daje nam prawa oraz licencję na rozwój i zarządzanie restauracjami Starbucks w Polsce, Republice Czeskiej oraz na Węgrzech,
- własność w zakresie Restauravii będącej właścicielem i franczyzodawcą La Tagliatella oraz właścicielem KFC w Hiszpanii,
- własność w zakresie AppleGrove, które jest franczyznobiorcą restauracji Applebee's.
Zgodnie z naszą kulturą Wszystko Jest Mozliwe!, każdego dnia niemal 16 tysięcy pracowników AmRest dostarcza niesamowitego smaku oraz wyjątkowej obsługi w przystępnej cenie.
.
 

KFC - jak to się zaczęło..

Pasja gotowania.

To właśnie pasja gotowania doprowadziła Harlanda Sandersa do niezwykłego odkrycia. W 1940, po 10-ciu latach poszukiwań i kulinarnych eksperymentów, stworzył wyjątkową KOMBINACJĘ 11 ZIÓŁ I PRZYPRAW.

Dzięki niej smak kurczaków Colonela Sandersa stał się sławny, najpierw wśród podróżnych odwiedzających jego restaurację, a później na całym świecie.

W uznaniu jego zasług dla rozwoju lokalnej kuchni, gubernator stanu Kentucky przyznał mu honorowy tytuł Colonela
Od lokalnej knajpy do 16 000 restauracji na całym świecie.

Dziś na świecie działa ponad 16.000 restauracji KFC w 109 krajach. We wszystkich restauracjach kierujemy się zasadami przyrządzania kurczaka stworzonymi 70 lat temu przez Colonela Sandersa. Po pierwsze: ŚWIEŻE KURCZAKI dostarczane do restauracji kilka razy w tygodniu.
Dobre składniki to podstawa dobrego smaku, dlatego nasze restauracje współpracują wyłącznie z najlepszymi lokalnymi dostawcami. Po drugie: nasze kurczaki są panierowane ręcznie przez kucharzy w naszej restauracyjnej kuchni, tuż przed podaniem.

Jeśli nie znalazłeś dla siebie ogłoszenia?

Napisz do nas

Oferty pracy

Ogłoszenie premium
Aktualizacja: 7 dni temu
Aktualnie zatrudniamy 0 osób
Aktualnych ofert 1
Powiadamiaj o ofertach pracy
Wydrukuj
Podziel się na Facebooku
KFC

KFC

Hotelarstwo / Gastronomia, Praca fizyczna
Telefon
573446606
Adres
80-180 Kowale, Glazurowa 2 (naprzeciwko stacji benzynowej Orlen)
wyznacz trasę »

Benefity